2021-08-22 11:24:41• hírek • Bede Emőke

A rendőrök is izgalmas foglalkozásokkal készültek a gyerekeknek – Helyszíni képek

Javában zajlik Szatmárnémetiben a 20. Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat, melynek keretében a szervezők számos programmal és foglalkozással készültek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A forgatagból a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség is kivette a részét, és olyan tevékenységgel készültek a szombati napra, mely révén a gyerekek a biztonságos közlekedés mikéntjét ismerhették meg.

A gyerekek a „közlekedési szőnyegen” első kézből ismerték meg és gyakorolták be a legfontosabb közlekedési szabályokat, megnézhették, milyen felszereltséggel rendelkezik egy rendőrautó, a szerencsések a jellegzetes tányérsapkát is felpróbálhatták, mi több, még a szakzsargonban csak fényhídként emlegetett villogót is üzembe helyezhették.


A rendőrök ezen felül több hasznos tanáccsal is ellátták a forgalom ifjú résztvevőit. Arra intették őket, hogy közutakon és azok közvetlen közelében ne játsszanak, tanácsosabb inkább játszótereket és parkokat keresni a mókázáshoz. Felhívták a figyelmüket arra is, hogy mindig a járdán kell közlekedniük, ha pedig valamilyen okból kifolyólag ez nem lehetséges, akkor az úton, pontosabban szólva az út bal oldalán, minél közelebb az úttest széléhez kell gyalogolni, hogy a szemből érkező autós azonnal észrevehesse őket. Elmondták továbbá azt is, hogy az utcán csak a gyalogátkelőt használva szabad átkelni. Körültekintés nélkül átszaladni azonban még a zebránál is szigorúan tilos, az átkelő mellett megállva mindig meg kell győződni róla, hogy a közeledő autós tényleg megadja-e az elsőbbséget. Az egyenruhások mindezeken túl a szülőknek is adtak egy nagyon fontos tanácsot: a közlekedési szabályok batartásával nyújtsanak pozitív példát a gyerekeknek.















Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: